Rosa Bandet - Vad kan vi bidra med?

Rosa Bandet - Vad kan vi bidra med?

Oktober månad är en rosa månad när vi samlar oss kring kampen mot cancer. De flesta drabbas indirekt eller direkt någon gång i sitt liv så visst känns det viktig att bidra med det stöd var och en kan. Viljan att bidra till att göra skillnad i samhällsviktiga frågor gör det ibland svårt att välja som företagare.

Som privatperson kan det vara lättare att välja, det är bara att låta sitt hjärta styra, när du skänker en gåva. När det kommer till företagsengagemang & gåvor så är det en balansgång. Ens viss relevans och koppling är viktigt för att det inte skall kännas för "profiterande" på känslor och vi ska komma ihåg ett företag måste kunna leverera ett överskott annars är det en teknisk omöjlighet att ge gåvor.

För oss på STUDIO5LAND vill vi att det finns ett sammanhang i vårt samhällsengagemang och våra gåvor, där vi som individer berörs känslomässigt men också ett sätt att lyfta fram konst och design. Utifrån det kan vi sedan skänka en gåva, som denna gång till cancerforskningen och kampanjen Rosa Bandet. Vi startade bolaget december 2020 och några överskott finns inte än, men vi vill bidra med de vi kan, vårt engagemang.

Vi skänker en sidenscarf som ni bestämmer priset på och gåvans värde. Vinnande bud får en sidenscarf från kollektionen Plymhöken och Mantelfalken som ni kan läsa mer om här.

Tillsammans kan vi öka gåvans värde. Gå till auktionen 

Rosa bandet 2021

Lite designfakta bakom Rosa Bandet.

Varje år väljer Cancerfonden ut en svensk designer/konstnär/artist att designa det Rosa bandet. I år är det Selam Fezzahaye som även designat ett armband. Gå till Cancerfondens butik och KÖP ROSA BANDET!!

"Varje band är unikt, precis som vi alla människor har vår egen berättelse och vårt eget avtryck. " - Selam Fezzahaye

Selam är modeskapare och kostymör och använder sig av tyll som är signum för hennes design. Tyll kommer från franska ordet "tulle" det började enligt uppgift vävas 1818 i Calais och är ett tunt genombrutet tyg med fyra eller sexkantiga maskor. För att göra tyll används oftast siden eller syntetiska material de senare ger en styvare, hårdare och fastare i känslan. Du hittar ofta tyll i brudklänningar och gardiner men blanda inte ihop tyllkjolen och balettkjolen, kul läsning om tyllkjolen hittar du hos Tyllbutiken.

Tidigaste år har vi sett rosa bandet designat av bl.a. 

2006 – Carin Rodebjer
2007 – Lars Wallin
2008 – Ingegerd Råman
2009 – Gert Wingårdh
2010 – Liselotte Watkins
2011 – Per Holknekt och Lena Philipsson
2012 – Klädmärket Dagmar med systrarna
            Kristina Tjäder, Sofia Wallenstam
            och Karin Söderlind
2013 – Helene och Elsa Billgren
2014 – Camilla Thulin
2015 – Arkitekttrion Claesson Koivisto Rune
2016 – Alicia Vikander
2017 - Efva Attling
2018 - Bea Szenfeld
2019 - Ben Gorham
2020 - First Aid Kit

Rosa Auktion på Tradera till förmån för Cancerfonden 

I år har vi lagt upp en auktion på Tradera där vi auktionerar ut en av de första sidenscarfs vi har tagit fram från kollektionen Plymhöken och Mantelfalken. De två urbana fantasifåglarna som finns gestaltade på en bostadsgård i Barkarbystaden. Där vakar de fåfänga fåglarna över sitt neste. I boet ligger mönstrade ägg som dessutom lyser i mörkret. Detta mönster har inspirerat till dessa sidenscarfs.  

Hela behållningen från auktionen kommer att skänkas som gåva till Cancerfonden när auktionen stängs. Vi öppnar för bud den 1 oktober vill du vara med och buda klicka här.

Nästa år hoppas vi kunna ta fram en speciellt färgsatt scarf till minne av vår mamma Ingrid som dog i cancer. Den kommer vi att sälja under oktobermånad i vår butik och överskottet kommer att gå oavkortat till Rosa Bandet kampanjen.

På årets Rosa Auktion kan du inte bara buda på vår sidenscarf, utan på allt från en Ferrari till Selam Fessahaye´s rosa signumklänning.

LÄGG ETT ROSA BUD 💖

Rosa Auktion - Tradera

#tillsammansmotcancer #rosabandet #rosaauktion

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.