Om oss och vår studio


Studio5land skapades av en outtalad önskan från två systrar att få arbeta tillsammans och kunna stötta varann i livet i stort och som småföretagare och entreprenörer. Helena/5land AB med sitt konstnärskap och arbete som landskapsarkitekt behövde en lokal för att kunna arbeta ostört och även möte sina kunder och leverantörer. Marie/MjB CreativeSpace AB entreprenör med konsultuppdrag inom bl.a. marknadsföring och kommunikation behövde en fast plats för att skapa ett lugn "creative space". När Helena hittade den perfekta lokalen med den intressanta historian på Gumshornsgatan 12 så var det självklart att systrarna skulle arbeta under samma tak.

Redan från börja kändes det att det fanns något speciellt med denna studio, och hur kan vi sammanföra våra olika kreativa sidor i ett gemensamt projekt. Där och då skapades Studio5land, det digitala galleriet. Vi gräver där vi står och där finns en guldgruva av fin konst och intressanta konstnärsprocesser från Helena´s konstnärskap och hur hon väver in det in sina uppdrag som landskapsarkitekt i företaget 5land oavsett om det finns ett inslag om konstnärlig utsmyckning  med i uppdraget eller inte. Konst är stärkande och vi kan digitalt dela med oss genom ett digitalt galleri och skapa digitala vernissage och utifrån det bjuda in alla. Tanken med vår webshop eller web boutique som vi vill kalla det, är att designa närproducerade produkter med en konstnärlig kvalitet och genom denna sida göra den tillgängliga för alla.

Tanken är också att testa idéerna från de stora projekten i 5land i ett litet format. Att arbeta med skalor av olika typer är ett signum för Helena när hon arbetar under namnet 5land. Alla produkter som vi presenterar på denna sida har skapats utifrån en konstnärlig process tillsammans med leverantörer som är stolta över sitt hantverkskunnande och har förståelse för kvalitet i design, produktion och material.

Även våra leverantörer har en historia och för oss är det viktigt att även den blir tydlig och grundkriterier är att vi vill ha en lokalt förankrad produktion så långt det är möjligt och att den genomsyras av en passion för det man gör. vi försöker dra vi en geografiskgräns för våra leverantörer att de har sin produktion i Europa. 

Vårt hållbarhetstänkande i all enkelhet;

  • Ingen överproduktion (små lager och pre-order)
  • Leverantörer med hållbar produktion 
  • Använda textila material som eco-fabric, återvunnet, certifierat.
  • Närproducerat 
  • Lyfta fram hantverket 
  • Belysa kvaliteten i såväl material, tillverkning & design

Läs mer om våra leverantörer

Kontakta oss:

Kontaktformulär