Snöexpedition till Abisko Nationalpark

Snöexpedition till Abisko Nationalpark

En undersökning av snö som färg och ljus. Foton är tagna i Björkliden en ort efter Malmbanan vid Torneträsk.

Vi kommer presentera tre gnistrande prints med snömotiv på vår digitala J U L M A R K N A D på Studio5land söndagen den 13e December .

  • Bild 1 snöporten
  • Bild 2 snögren
  • Bild 3 fjällbjörk.

    

Bilderna är printade hos Frontline på Kungsholmen i storleken 50x70 på ett papper som heter Silk (halvblankt) med en upplaga på 10st/prints. Passar fint till enkla ramar som finns på typ Ikea i trä, vitt eller svart. 

Dessa prints är skapade från fotografier tagna från en inspirationsresa Helena gjorde till Abisko Nationalpark 2015. Fotografierna är tagna med kamera Olympus Pen1 och Helena har laborerar med bilden som mönster och var i bilden skärpan skall fästa. Fotografiernas snölandskap bildar ett mönster likt snökristaller eller en stickad jultröja. Små skarpa detaljer bildare en diffus helhet med ett blått ljus. De blå snöljuset som så magiskt kommer inifrån snön.

Har alltid en längtan till det snölandskapet, de vackra fjällbjörkarna som tappert och envist tecknar sig svarta mot snön som den mjuka blyertspennan när trycket är hårt mot det vita pappret. ✨❄️🏔️

Vi vill med vår julmarknad erbjuda närproducerade julklappar med konstnärlig kvalitét till ett rimligt pris. Men även testa hur idéerna funkar i ett litet och tillgängligt för alla format.

 Se kollektionen S N Ö E X P E D I T I O N

 

 Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.